Ter ere van tachtig jaar vrijheid vertelt schrijver Saskia Goldschmidt haar verhaal. Haar laatste boek heet: Na de oorlog. Hoe kinderen van overlevenden de Tweede Wereldoorlog met zich meedragen.
In haar presentatie vertelt ze met behulp van muziek, attributen en foto’s het oorlogsverhaal van haar grootvader en vader. Ze laat haar publiek voelen op welke manier die geschiedenis haar als kind beïnvloed heeft.
Saskia Goldschmidt vertelt als gastspreker haar verhaal op veel scholen, basisscholen en voortgezet onderwijs. Haar presentatie is altijd een aanleiding om in gesprek te gaan met haar publiek waarin ze vraagt naar eigen ervaringen met uitsluiting, racisme, antisemitisme, moslimhaat en homofobie. Vaak gaat het gesprek ook over strategie die ieder individu bij zichzelf kan ontwikkelen om de moed te ontwikkelen in te grijpen als er dingen in de omgeving gebeuren, die onrechtvaardig, racistisch of op een andere manier vernietigend zijn. De reacties op haar presentatie zijn unaniem enthousiast. Haar presentatie wordt vaak gekenschetst als een heel bijzonder verhaal, dat voor het eerst invoelbaar maakt, wat oorlog in een mensenleven teweeg kan brengen.
Meer info en reserveren: Vrijheidsmaal